Säännöt ja velvollisuudet

Voidaksemme tarjota hyviä kokemuksia kaikille jäsenillemme, on tärkeää, että sekä auton omistaja että vuokraaja noudattavat yksityisautojen vuokrausta koskevia sääntöjämme.

Lisätietoja löydät GoMoren Yksityisautojen vuokrauksen ehdoista


Auton noutaminen

Auton varanneen henkilön on noudettava auto varausvahvistuksessa mainitusta osoitteesta. Varaukseen liitetty lisäkuljettaja ei voi noutaa autoa ilman ensisijaisen vuokraajan läsnäoloa. Omistajan tulee vahvistaa vuokraajan ja lisäkuljettajan (jos lisätty varaukselle) henkilöllisyys.

Vuokrasopimus

Sovelluksestamme löytyvä vuokrasopimus tai paperiversio tulee täyttää auton luovutuksen sekä palautuksen yhteydessä. Vuokrasopimusta käytetään vuokraajan ja lisäkuljettajan henkilöllisyyden todentamiseen, sekä auton kunnon, olemassa olevien vaurioiden, polttoaineen määrän ja ajettujen kilometrien dokumentointiin.

Tietoja autosta

Omistajalla tulisi aina olla tulostettu kopio auton perustietolomakkeesta autossaan. Jos lomake puuttuu, ole hyvä, ja tarkasta ohjeet sovelluksesta kohdasta "Jos jotain tapahtuu". Täältä löydät tärkeää tietoa ja ohjeita yllättävien tilanteiden varalle. Auton omistajan tulisi lisäksi muistaa poistaa rekisteriote autosta.

Vuokraaja

Mikäli vuokraaja ei 1) jostain syystä ole kykenevä ajamaan autoa, 2) ei täytä ikä- tai ajokorttivaatimuksia, tai 3) ei ole henkilökohtaisesti noutamassa autoa, omistajan on kieltäydyttävä auton luovuttamisesta vuokraajalle ja oltava välittömästi yhteydessä GoMoreen.

Tupakointi ja eläimet

Autossa ei saa tupakoida vuokrauksen aikana. Eläinten tuominen autoon on sallittu vain jos tästä on sovittu omistajan kanssa erikseen.

Peruutukset

Peruutusmaksuja voidaan soveltaa, jos omistaja tai vuokraaja peruuttaa vahvistetun varauksen. Maksu riippuu siitä, kuinka lähellä vuokrauksen alkua peruutus on tapahtunut. Lue lisää.

Nouto

Jos auto ei vastaa gomore.fi-sivulla annettua kuvausta, vuokraaja voi perua tekemänsä varauksen. Auto tulee palauttaa omistajalleen samassa siistissä kunnossa, kuin missä se oli luovutushetkellä. Jos auto palautetaan huonommassa kunnossa, kuin missä se oli vuokraajan vastaanottaessa auton GoMorella on oikeus veloittaa vuokraajalta autopesun kustannus vuokraehtojemme mukaisesti.

Auton palauttaminen

Omistajan tulee varmistua siitä, että auto palautetaan samassa kunnossa kuin missä se oli noutohetkellä. Jos auto on vahingoittunut, omistajan vastuulla on kirjata vahingot vuokrasopimukseen, jonka sekä vuokraaja että omistaja allekirjoittavat ennen vuokrauksen päättymistä.

Ajokilometrit ja polttoaine

Sisältyvät kilometrit ovat näkyvillä sähköpostitse lähettämässämme vuokravarauksessa ja varausvahvistuksessa. Auton kilometrimittarin lukema ja polttoainetaso tulee dokumentoida vuokrasopimukseen. Vuokraaja on vastuussa auton tankkaamisesta oikealla polttoainetyypillä. Auto tulee palauttaa sisältäen sama määrä polttoainetta kuin mitä siinä oli noutohetkellä. Sovelluksen vuokrasopimusta käytettäessä lisäkulut veloitetaan automaattisesti vuokraajan maksukortilta, mikäli polttoainetta puuttuu tai kilometrit ovat ylittyneet. Nämä perustuvat GoMoren määrittämiin hintoihin lisäkilometreistä- ja puuttuvasta polttoaineesta.

Viat & vauriot

Mikäli auton kanssa ilmenee vuokrauksen aikana ongelmia, vuokraajan tulee välittömästi pysäyttää auto ja ottaa yhteyttä tiepalveluun tai GoMoreen. Jos auto vaurioituu vuokrauksen aikana, tulee vuokraajan dokumentoida mahdollisimman paljon ja tarkasti tietoa siitä miten onnettomuus tapahtui. Näitä tietoja tarvitaan vahinkoilmoitusta varten.

Sakot

Parkkisakot, ylinopeussakot, pysäköintimaksut ja kaikki muut vuokrauksen aikana aiheutuneet kulut maksaa auton vuokraaja.