Säännöt ja velvollisuudet

Voidaksemme taata hyvän käyttökokemuksen kaikille jäsenillemme, on tärkeää, että sekä auton omistaja että vuokraaja noudattavat yksityisautojen vuokrausta varten laatimiamme sääntöjä.

Tarkempaa tietoa löydät GoMoren Yksityisautojen vuokrauksen ehdoista


Vuokraajan tietojen tarkistaminen

Auton varanneen henkilön on aina noudettava auto itse. Varaukseen liitetty lisäkuljettaja ei voi noutaa autoa ilman vuokraajan läsnäoloa. Omistajan tulee tarkistaa vuokraajan ja lisäkuljettajan (jos lisätty varaukseen) henkilöllisyys sekä ajokortin numero. Lisäksi omistajan tulee varmistua, että vuokraaja ja mahdollinen lisäkuljettaja ovat yli 21 vuotiaita, ja että heillä on ollut voimassaoleva ajokortti vähintään 1 vuotta.

Vuokrasopimus

GoMore-sovelluksesta löytyvä vuokrasopimus tulee täyttää ennen jokaisen vuokrauksen alkamista ja päättymistä. Sitä käytetään auton kunnon, olemassa olevien vahinkojen, polttoaineen määrän ja ajettujen kilometrien dokumentointiin.

Auton valmistelu

Omistaja vastaa siitä, että autosta löytyy aina printattu kopio auton perustietolomakkeesta. Tämä sisältää vuokraajalle tärkeää tietoa, jos jotain yllättävää tapahtuu vuokrauksen aikana. Autonomistajan tulisi myös muistaa poistaa rekisteriote autosta vuokrausten ajaksi.

Vuokraaja

Autonomistajan tulee peruuttaa vuokraus, mikäli vuokraaja 1) ei jostain syystä ole kykenevä ajamaan autoa, 2) ei täytä ikä- tai ajokorttivaatimuksia, tai 3) ei ole henkilökohtaisesti noutamassa autoa.

Tupakointi ja eläimet

Autossa ei saa tupakoida vuokrauksen aikana. Eläinten tuominen autoon on sallittu ainoastaan, jos omistajan kanssa on sovittu tästä erikseen.

Peruutusoikeus

Mikäli haluat peruuttaa vuokrauksen, tulee sinun perua GoMoressa tekemäsi varaus kohdassa vuokrauksen yleiskatsaus.

Nouto

Jos auto ei vastaa gomore.fi-sivulla annettua kuvausta, vuokraaja voi perua tekemänsä vuokravarauksen.

Auton palauttaminen

Omistajan tulee varmistua siitä, että auto palautetaan samassa kunnossa kuin missä se oli noutohetkellä. Jos auto on vahingoittunut, omistajan vastuulla on kirjata vahingot vuokrasopimukseen, jonka sekä vuokraaja että omistaja allekirjoittavat ennen vuokrauksen päättymistä.

Ajokilometrit ja polttoaine

Auton ajokilometrit ja polttoainemittarin lukema tulee kirjata vuokrasopimukseen vuokrauksen alkaessa ja päättyessä. Autossa pitää olla sama määrä polttoainetta, kuin mitä siinä oli kun vuokraaja nouti auton . Jos näin ei ole, lisäkulut veloitetaan vuokraajan maksukortilta automaattisesti, perustuen tietoihin joista osapuolet ovat sopineet GoMore-sovelluksen vuokrasopimuksessa.

Polttoainetyyppi

Vuokraaja vastaa auton tankkauksesta vuokrauksen aikana, ja huolehtii siitä että autoon tankataan oikeaa polttoainetta.

Viat & vauriot

Mikäli auton kanssa ilmenee vuokrauksen aikana ongelmia, vuokraajan tulee välittömästi pysäyttää auto ja ottaa yhteyttä tiepalveluun tai GoMoreen. Jos auto vaurioituu vuokrauksen aikana, tulee vuokraajan dokumentoida mahdollisimman paljon ja tarkasti tietoa siitä miten onnettomuus tapahtui. Näitä tietoja tarvitaan vahinkoilmoitusta varten.

Sakot

Parkkisakot, ylinopeussakot, tienkäyttömaksut, pysäköintimaksut, ja muut vastaavat vuokrahintaan kuulumattomat kulut maksaa aina auton vuokraaja.