Turvallinen vuokraaminen GoMoressa

Boris Perkiö
Boris Perkiö · 30. lokakuu 2020

Turvallisuus on meille tärkein toimintaamme ohjaava asia, ja pyrimmekin monin eri tavoin varmistamaan jäsentemme turvallisuuden niin alustallamme kuin vuokraustenkin aikana. Lue alta, kuinka GoMore tarjoaa jäsenilleen turvallisen ympäristön jakaa autoja?

Liity mukaan

Laita autosi vuokralle

Ajatus oman auton vuokraamisesta tuntemattomille ihmisille on monille suomalaisille täysin uusi. GoMoren kautta on kuitenkin vuosien saatossa vuokrattu yksityisomisteisia autoja jo satoja tuhansia kertoja ympäri Eurooppaa, ja ajan myötä olemmekin oppineet yhtä sun toista vuokraamiseen liittyvistä turvallisuusseikoista.

Tässä kirjoituksessa avaamme toimiviksi todettuja käytäntöjämme liittyen vakuutusasioihin, jäsentemme verifioimiseen, sekä muiden jäsenten antamien arvostelujen tärkeyteen. Jaamme myös asiantuntijamme vinkit turvallisiin vuokrauksiin!      

Omocom kaskovakuutus joka vuokraukselle luotettavan kumppanimme kautta

Kun jäsenemme noudattavat vuokraehtojamme, ovat kaikki GoMoren kautta tehdyt vuokraukset automaattisesti vakuutettuja yhteistyökumppanimme Omocomin tarjoaman ryhmävakuutuksen kautta. Omocom vakuuttaa GoMoressa saatavilla olevat autot aina 100 000 Euroon asti, tarjoten autonomistajille heidän oman autovakuutuksensa laajuudesta riippumatonta turvaa, mikäli vuokrauksen aikana sattuisi tapahtumaan vahinko. Autonomistajalla tulee ainoastaan olla Suomessa kaikille pakollinen Liikennevakuutus, jotta auto täyttää Traficomin vaatimukset liikennekäyttöön rekisteröidystä ajoneuvosta.

“Kun jäsenemme noudattavat vuokraehtojamme, ovat kaikki GoMoren kautta tehdyt vuokraukset automaattisesti vakuutettuja yhteistyökumppanimme Omocomin tarjoaman ryhmävakuutuksen kautta.”

Omocom-vakuutus kattaa mm. auton runkoon ja lasiosiin kohdistuneet vahingot, sekä antaa turvaa varkauksien ja ilkivaltatapausten varalle. Jos auto jättää sinut tienpäälle, Omocom huolehtii myös tieturvapalvelun tarjoamisesta Falck Tieturvan kautta!

Moniin muihin autonvuokraamoihin verrattuna GoMore ja Omocom ovat rajanneet vuokraajan omavastuuosuuden 750 Euroon, jota vuokraaja voi edullisesti alentaa 250 Euroon asti. Emme myöskään tee monia vuokraajia ärsyttäviä omavastuuosuuden ennakkovarauksia jäsentemme maksukorteilta.

Suosittelemme kaikkia jäseniämme lukemaan vakuutusehtomme täältä.

Vahva sähköinen tunnistautuminen, riskikartoitus ja vuokraajien luottotietojen tarkastus

Voidaksemme tarjota jäsenillemme turvallisen ympäristön autojen jakamiseen, olemme kiinnittäneet runsaasti huomiota uusien vuokraajien verifioimiseen. Emme halua tahallamme hankaloittaa kenenkään pääsyä alustallemme, mutta kokemuksiimme perustuen kattava tunnistautumisprosessi vähentää vahinkojen ja ongelmatilanteiden määrää huomattavasti – ja tekee vuokraamisesta mukavampaa kaikille!

Näin ollen, jokainen GoMoren uusi vuokraajajäsen käy siis läpi monivaiheisen tunnistautumisen, joka etenee pääpiirteittäin seuraavasti:

 1. Uusi jäsen kirjautuu palveluun, esimerkiksi Google- tai Facebook-käyttäjätunnuksellaan. Heti tämän jälkeen voit jo selata autotarjontaamme!
 2. Vuokraaja syöttää puhelinnumeronsa ja vastaanottaa tunnistautumisnumeron tekstiviestitse GoMorelta.  
 3. Vuokraaja tunnistautuu palveluun pankkitunnuksillaan. Yhteistyökumppanimme Nets tarjoaa tämän tunnistautumisen, ja salaa tietosi muilta.
 4. Vuokraaja lisää omat tietonsa (nimi, kotiosoite, sähköposti, jne.), ja lataa alustalle kuvat ajokortistaan ja kasvoistaan (HUOM! Kasvokuvan tulee olla otettu samana päivänä!)
 5. GoMore vastaanottaa uuden vuokraajan hyväksyntäpyynnön, ja tekee manuaalisen riskikartoituksen, jossa mm. tarkistetaan vuokraajan luottotiedot yhteistyökumppanimme Bisnoden kautta.
 6. Jos kaikki täsmää, niin hyväksymme sinut täysivaltaiseksi vuokraajajäseneksi ja voit aloittaa autojen vuokraamisen alustalla!

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, voit olla aina yhteydessä asiakastukeemme, jossa avulias tiimimme auttaa mielellään rekisteröitymisen tai minkä tahansa muun GoMorea koskevan asian kanssa!

Jäsenten antamat arvostelut ja luottamus

Vaikka GoMore turvaakin jäseniensä vuokrauksia monella eri tapaa, jakamistalous perustuu pohjimmiltaan ihmisten väliseen luottamukseen. Kiitoksena toisilleen antamastaan luottamuksesta GoMoren jäsenet voivat jättää toisesta osapuolesta arvostelun heti jokaisen vuokrauksen päätyttyä. Hyvät arviot helpottavat vuokraajia saamaan nopeita vahvistuksia vuokrapyyntöihinsä, ja edellisten vuokraajien suosituksilla varustetut omistajat herättävät herkemmin vuokraajien kiinnostuksen.   

Suositusjärjestelmämme lisäksi GoMore tarkastaa jatkuvasti hyväksyttyjen vuokraajien ja autonomistajien saamia arvosteluja, ja mikäli huomaamme jotain outoa, puutumme näihin välittömästi. Jotta kaikki jäsenemme pysyisivät ajan tasalla GoMoressa tapahtuvista asioista ja turvallisuusasioista, viestimme aktiivisesti säännöistä ja uusista aloitteistamme parantaaksemme palveluamme entisestään.   

Muistathan, että kun hyvän vuokrauskokemuksen jälkeen jätät vuokrauksen toiselle osapuolelle positiivisen arvostelun, saat hänet varmasti myös hyvälle tuulelle ja parannat hänen päiväänsä! Kannustamme kaikkia jäseniämme jättämään arvostelun heti vuokrauksen päätyttyä, mutta arvio on mahdollista jättää myös hieman myöhemmin, enintään kuitenkin 14 päivää vuokra-ajan jälkeen.

Jos pidät siitä mitä teemme, voit toisten vuokraajien ja autonomistajien lisäksi suositella myös meitä ystävillesi, niin lähetämme teille molemmille GoMore Pisteitä tervetulotoivotuksena ja kiitoksena vaivannäöstä. Voitte molemmat käyttää pisteitä tulevien vuokraustenne maksamiseen!

Turvallinen maksujärjestelmä ja digitaalinen vuokrasopimus

Turvallinen maksujärjestelmämme tunnistaa automaattisesti, kun vuokralainen haluaa vuokrata auton. Vasta sitten kun auton omistaja on hyväksynyt varauksen, varaamme maksun vuokraajan maksukortilta. Kun vuokraus on ohi, siirrämme maksun auton omistajan GoMore-tilille. Siirto tapahtuu 24 tuntia vuokrauksen päättymisestä.  

Olemme myös valmistelleet jokaiselle vuokraukselle oman digitaalisen vuokrasopimuksen, joka ilmestyy suoraan auton omistajan sovellukseen ennen vuokrauksen alkua. Vuokrasopimuksessa huomioidaan auton kunto, mittarilukema ja polttoainetaso, ja ennen vuokrauksen alkamista molemmat osapuolet (sekä vuokraaja että auton omistaja) täyttävät ja allekirjoittavat vuokrasopimuksen noudon yhteydessä.

“Olemme myös valmistelleet jokaiselle vuokraukselle oman digitaalisen vuokrasopimuksen, joka ilmestyy suoraan auton omistajan sovellukseen ennen vuokrauksen alkua.”

Kun auto palautetaan omistajalle vuokrauksen päätyttyä, vuokrasopimus täytetään uudelleen, jotta molemmat osapuolet voivat varmistua että auto on palautettu ja samassa kunnossa kuin noudettaessa. Mikäli vuokrauksen aikana on sattunut vahinko, tämä dokumentoidaan sovelluksen vuokrasopimukseen, josta tieto lähtee suoraan GoMorelle.

Vuokrasopimukseen tallennetaan myös mahdolliset lisäkulut, kuten ylimääräiset ajokilometrit, puuttuva polttoainemäärä, parkkisakot jne. Nämä veloitetaan vuokraajan maksukortilta ja hyvitetään auton omistajalle.

COVID-19 (tai meille jo niin ikävän tutuksi tullut Korona-virus) varautuminen

Samalla kun me kaikki toivomme tämän jo ikävän tutuksi tulleen yhteisen vihollisen poistumista keskuudestamme, otamme COVID-19 varautumisen yrityksessämme hyvin vakavasti. Voidaksemme taata turvallisia autonvuokrauksia jokaiselle jäsenellemme, noudatamme ja ohjeistamme jäseniämme noudattamaan THL:n ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Autonomistajille ja vuokraajille olemme laatineet seuraavat ohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi, ja muiden jäsenten suojelemiseksi:

 1. Käytä kasvomaskia, ja pidä riittävä (THL:n mukaan 1-2m) etäisyys toiseen osapuoleen, kun käytte auton läpi yhdessä omistajan / vuokraajan kanssa noudon ja palautuksen yhdeydessä.
 2. Toistaiseksi emme vaadi vuokraajia allekirjoittamaan vuokrasopimuksia auton omistajan mobiliililaitteella, eli poikkeuksellisesti auton omistajat voivat kuitata vuokrasopimuksen hyväksytyksi vuokraajan antaessa tähän luvan suullisesti. Tämä poikkeus on voimassa, kunnes ilmoitamme toisin.
 3. Pese ja desinfioi aina kätesi ennen vuokrauksia, ja muista hyvä hygienia.
 4. Puhdista auton kosketuspinnat, ilmanvaihtoaukot, ratti, ja avain ennen auton luovutuksia ja palautuksia. Tuuleta auto huolella ennen ja jälkeen vuokrausten.

Pidetään toisistamme huolta, ja toivotaan että poikkeustilanne päättyy pian. GoMoren asiakastuki auttaa, mikäli koronavarautumisen ohjeista tulee mieleen lisäkysymyksiä.

Avulias tukitiimimme on käytettävissäsi

Ulkoisesti olemme digitaalinen alusta ja sovellus, mutta oikeassa elämässä olemme myös joukko upeita työntekijöitä ja ihmisiä, jotka ovat paikalla auttamassa sinua mahdollisissa kysymyksissä tai huolenaiheissasi. Olemme käytettävissäsi sähköpostitse, puhelimitse, chatissa, sekä sosiaalisen median kanavissamme (Facebook & Instagram), ja teemme kaikkemme auttaaksemme sinua kaikissa tilanteissa.

Olemme yritys, joka suhtautuu intohimoisesti jakamiseen, ja pyrimme jatkuvasti saamaan lisää ihmisiä mukaamme jakamaan enemmän. Yhdessä olemme vahvempia, ja voimme myös vaikuttaa tehokkaammin ympäristöömme ja tehokkaampaan resurssien käyttöön – unohtamatta kaikkia niitä taloudellisia ja sosiaalisia hyötyjä, joita vuokraamiseen kauttamme liittyy! Jaetaan siis yhdessä sekä autoja että jakamisen ilosanomaa!

6 turvallisuusvinkkiä autosi jakamiseen

GoMoren asiakaspalvelun asiantuntija Nora jakaa seuraavaksi kanssanne kuusi vinkkiä turvallisiin vuokrauksiin. Olkaapa hyvät!

 1. Varmista, että autosi täyttää GoMoren kautta vuokrattaville autoille asetetut vaatimukset. Näin varmistut siitä, että olet aina vakuutettu kauttamme.
 2. Suorita kaikki maksut GoMoren alustan kautta. Tämä varmistaa sen, että sovitut asiat on myös dokumentoitu. Tämä auttaa meitä hoitamaan mahdolliset ongelmat tai vakuutusasiat.
 3. Käytä auton omistajan GoMore-sovelluksesta löytyvää vuokrasopimusta jokaisen vuokrauksen noudon ja auton palautuksen yhteydessä. Tällä tavalla auton kunto, mittarilukema ja polttoainetaso tulevat varmasti dokumentoiduiksi. Jos sinulla ei jostain syystä ole pääsyä sovellukseen, voit myös tulostaa paperiversion alustaltamme.
 4. Katso vuokraajien saamat arvostelut ja kysy mihin käyttöön auto tulee. Voit kommunikoida vapaasti vuokralaisten kanssa profiilisi kautta.
 5. Ota selkeät kuvat useasta (min. 8!) eri kuvakulmasta ja kirjoita selkeät tiedot autostasi. Tällä tavalla kaikki on selvää, kun vuokraaja on varaamassa autoa.
 6. Tallenna GoMoren puhelinnumero ja sähköpostiosoite, niin saat meihin helposti yhteyden, jos sinulla on kysyttävää.

Turvallisia ja mukavia vuokrauksia! Alla olevasta linkistä voit laittaa autosi vuokralle palveluumme, tai rekisteröityä uudeksi vuokraaja-jäseneksi täältä.

Laita autosi vuokralle