Miten voimme auttaa?

Apua Autonvuokraus Apua vuokralaisille Sakkojen ja maksujen käsittely vuokralaisena

Sakkojen ja maksujen käsittely vuokralaisena

Kun vuokraat auton GoMoren kautta, on erittäin tärkeää tiedostaa vastuusi liikennesakkojen, pysäköintivirhemaksujen ja muiden vastaavien maksujen osalta. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit hoitaa tällaiset tilanteet vastuullisesti.

Sinun vastuusi sakoista

Vuokralaisena olet vastuussa kaikista vuokra-aikana syntyneistä sakoista. Tämä sisältää muun muassa seuraavat asiat:

 • Pysäköintivirhemaksut: Esim. sakot pysäköinnistä luvattomille tai rajoitetuille alueille.

 • Ylinopeussakot: Nopeusrajoitusten ylittämisestä saadut sakot.

 • Liikennerikkomukset: Kaikki muut liikennelainsäädännön rikkomisesta johtuvat maksut.

Huomaa, että kun vuokraat Keyless-autoa GoMoren kautta, omistaja ei ole velvollinen varmistamaan, että auto on pysäköity laillisesti tai muulla kuin aikarajoitetulla alueella vuokra-ajan päätyttyä. Näin ollen olet yksin vastuussa mahdollisista sakoista tai maksuista, joita voi aiheutua, jos auto havaitaan väärin pysäköidyksi, kun olet palauttanut sen.

Mitä tapahtuu, jos saat sakon tai muun maksun?

Välitön toiminta

Jos saat sakon tai muun maksun vuokra-aikana:

 1. Maksa viipymättä: On suositeltavaa maksaa sakot suoraan ja mahdollisimman pian. Maksun viivästyminen voi johtaa lisäsakkoihin tai hallinnollisiin maksuihin.

 2. Ilmoita omistajalle: Ilmoita sakosta tai sakosta auton omistajalle GoMore:n viestijärjestelmän kautta, erityisesti jos se voi vaikuttaa suoraan häneen tai ajoneuvoon.

Maksamattomien sakkojen käsittely

 • Ilmoittaminen: Jos sakkoa ei ole maksettu ja auton omistaja saa ilmoituksen vuokra-ajan jälkeen, omistaja voi ottaa yhteyttä GoMore:n kautta asian ratkaisemiseksi.

 • Vastuun siirtäminen: Vuokrausehdoista ja paikallisista laeista riippuen omistaja saattaa siirtää sakkovastuun sinulle, jolloin sinun on otettava vastuu maksusta.

 • Hallintomaksut: Jos GoMore joutuu osallistumaan maksamattomien sakkojen selvittämiseen, sinulta veloitetaan ylimääräisiä hallintomaksuja. Kulut peritään maksukortiltasi.

Vinkkejä sakkojen välttämiseksi

 • Tutustu paikallisiin lakeihin: Ymmärrä ja noudata paikallisia ajo- ja pysäköintisääntöjä välttääksesi yleiset sudenkuopat.

 • Käytä GPS:ää apunasi: Jotkin nykyaikaiset GPS-järjestelmät voivat varoittaa sinua nopeuskameroista ja rajoitusalueista, mikä auttaa sinua välttämään mahdolliset sakot.

 • Pysäköinnin suunnittelu: Tarkista ennen autosta lähtöä alueen pysäköintisäännöt varmistaaksesi, ettet ole rajoitetulla tai ajallisesti rajoitetulla alueella.

Vuokraaminen GoMore:n kautta tarkoittaa, että otat vastuun siitä, miten hallitset ja käytät ajoneuvoa. Kiinnittämällä huomiota paikallisiin sääntöihin ja käsittelemällä mahdolliset sakot tai sakkomaksut viipymättä voit välttää lisäkustannukset ja varmistaa myönteisen kokemuksen sekä sinulle että auton omistajalle.

Löysitkö tarvitsemasi?