Sanna vuokraa kahta pirteää autoaan Vantaalla

Boris Perkiö
Boris Perkiö · 7. huhtikuu 2022

Sanna oli yksi ensimmäisistä autonomistajajäsenistä GoMoren rantauduttua Suomeen marraskuussa 2020. Suuresta kysynnästä yllättynyt Sanna vuokraa nykyään kahta Keyless-ominaisuudella varustettua autoa pääkaupunkiseudun alueella. Vuokrauksista Sannalla on pelkästään positiivisia kokemuksia ja hyvä palaute asiakkailta on innostanut pitämään varauskalenteria mahdollisimman vapaasti auki. Lue Sannan kokemuksista GoMoren parissa lisää alta.

Laita autosi vuokralle

Elämäntilanteen muutos teki oman auton lähes tarpeettomaksi

Sanna Reini oli yksi ensimmäisiä GoMoren autonomistajia Suomessa. Elämäntilanteen muutos teki oman auton lähes tarpeettomaksi, joten Sanna laittoi autonsa vuokralle GoMoren kautta. “Huomasin, että auto seisoi siinä pihassa ihan turhana, joten sekä käytännön että rahallisista syistä sitten päätin sitä ruveta vuokraamaan. Havaitsin sen hyväksi systeemiksi ihan heti ensimmäisinä kuukausina.” Sanna kertoo. 

Auton jakaminen oli Sannalle jo ennestään tuttua, mutta pisteitä GoMore sai sovelluspohjaisesta alustasta. Nyt vuokralla on jo kaksi autoa, joista kumpikin on varustettu avaimettoman vuokrailun mahdollistavalla Keyless-ominaisuudella. “Eihän tän helpompaa voi edes ollakkaan. Ei oo sillä tavalla enään Keylessin vuoksi aikasidonnainen noihin noutoihin ja palautuksiin niin se on helpottanut vielä enemmän.” Sanna toteaa. Keyless siis mahdollisti toisenkin auton lisäämisen alustalle, kun avaimia ei tarvinnut enää kiikuttaa parkkipaikalle. 

Kysynnän kasvu oli positiivinen yllätys

GoMoren kautta oman auton vuokraaminen mahdollisti alunperin Sannan tapauksessa sen, ettei autosta tarvinnut luopua, kun kulut sai kuitattua vuokraamisella. Vuokrauksista saatava lisätulo on kuitenkin ollut mukava bonus, kun paikkakunnan vaihdon myötä suuri kysyntä Vantaalla yllätti. Vuokrauksien määrä lähestyykin jo sataa kappaletta kahden auton voimin. Vuokrauksista saatavalla tulolla Sanna on pystynyt muun muassa kuittaamaan toisesta autosta jäänyttä velkaa pois. 

Vuokrauksista on Sannalla pelkästään positiivista sanottavaa; “Tosi mukavia ihmisiä ja pelkästään positiivisia kokemuksia. Kaikki on sujunut yllättävän hyvin, ihmiset kyllä tosi hyvin kohtelee noita autoja ja arvostavat sitä, että se on toisen omaisuutta. Ehkä se on just se, että suhtautuminen on huolellisempaa kun vuokraa yksityishenkilön jakamaa autoa.” 

Kysynnän kasvun myötä myös oma työpanos on ollut hieman suurempi, mutta Sannan mukaan auton satunnainen siistiminen on rutinoitunut. “Yleensä auto on palautunut siistinä ja tankki täynnä, mutta välillä on saanut käydä vähän imuroimassa” Sanna kertoo. 

Ansioiden taholla Sanna tavoittelee nykyään pientä tasaista tuottoa. Vuoden 2021 autojen jakamisesta saadut tulot kuitenkin yllättivät positiivisesti, ja Sanna näkee alalla pelkästään positiivisen tulevaisuuden. “Kyllä mä itse tykkään tästä hommasta kaiken kaikkiaan.” Sanna toteaa loppuun.

Vuokraa auto Sannalta

Katso kaikki vuokra-autot