Miksi vuokrata ja jakaa autoja GoMoren kautta?

Boris Perkiö
Boris Perkiö · 30. lokakuu 2020

Noin 2,5 miljoonaa tyytyväistä jäsentämme ympäri Eurooppaa eivät ole väärässä – GoMoren kautta vuokraaminen kannattaa niin ympäristön, lompakon, kuin yhteisöllisen fiiliksenkin kannalta!

Liity mukaan

Laita autosi vuokralle

Seuraavassa olemme listanneet muutamia syitä, joita jäsenemme Tanskassa, Ruotsissa, ja Espanjassa arvostavat eniten vuokratessaan ja jakaessaan autoja GoMoren kautta. Lukulasit siis nenälle ja mietintämyssy päähän, mitä mieltä olet itse?

Edulliset vuokrahinnat, ja mahdollisuus kattaa autoilusta johtuvia kuluja

Vuokraajamme ovat huomanneet saman kuin mekin – monien autovuokraamojen hinnat ovat korkeita, joka luonnollisesti vähentää vuokraushalukkuuttamme. Tämän takia GoMore suositteleekin kauttamme vuokra-autoja tarjoaville autonomistajille sopivia hintoja laajaan hinnoitteluaineistoon pohjautuen, jota keräämme jatkuvasti eri autovuokraamoilta.

Näin voimme yhdessä tarjota edullisia vuokrahintoja vuokraajajäsenillemme, ja tätä kautta suuren määrän vuokrapyyntöjä autonomistajillemme, joilla he voivat kattaa autojensa ylläpitokuluja tai kuukausimaksuja.

Useat aktiiviset jäsenemme tekevät jopa voittoa vuokraamalla autojaan.”

Ps. Useat aktiiviset jäsenemme tekevät jopa voittoa vuokraamalla autojaan, kun heidän GoMoresta saamansa nettoansiot ylittävät auton ylläpito- ja rahoituskulut. Jos haluat kuulla lisää siitä miten tämä on mahdollista, voit olla yhteydessä meihin niin jaamme mielellämme kanssasi aktiivijäsentemme toimintamalleihin pohjautuvia vinkkejä!

Yksityisautojen jakaminen vähentää tutkitusti autoilusta ja autojen omistamisesta syntyviä ympäristöhaittoja

Autojen jakamisen on vertaisarvioiduissa tutkimuksissa todettu vähentävän merkittävästi autoilusta johtuvia ympäristölle haitallisia päästöjä, kuten hiilidioksidia ja metaania. Lisäksi autojaan jakavat ihmiset ajavat itse vähemmän, edistäen muutoksia ihmisten liikkumistottumuksissa. Tämän on todettu johtavan kasvaneeseen vaihtoehtoisten liikkumismuotojen hyödyntämiseen, kuten kävelyyn, pyöräilyyn tai julkisen liikenteen käyttöön autoilun rinnalla.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa autojen jakamista tutkineet Donna Chen ja Kara Kockelman tulivat julkaisussaan johtopäätökseen, että keskimäärin autojen jakamisen yhteisöön liittyvä yhdysvaltalainen vähentää 51 % liikkumisestaan aiheutuvia energia- ja kasvihuonepäästöjä.

“Keskimäärin autojen jakamisen yhteisöön liittyvä yhdysvaltalainen vähentää 51 % liikkumisestaan aiheutuvia energia- ja kasvihuonepäästöjä.”

Iso osa varsinkin vähäpäästöisistä nykyautoista johtuvista ympäristöhaitoista aiheutuu auton tuotantovaiheessa ja elinkaaren loppupäässä. Näin ollen, on hyvin järkeenkäypää, että jos omistamme vähemmän autoja, rasitamme myös ympäristöä vähemmän.

Euroopan Parlamentin julkaiseman arvion mukaan uusiutuvilla energianmuodoilla kulkevan auton hiilidioksidipäästöt aiheutuvat lähes kokonaan tuotanto- ja loppusijoitusvaiheesta, ja saman lähteen mukaan myös perinteiset bensiini- sekä dieselautot saastuttavat elinkaaren alku- ja loppupäässä noin viidenneksen koko elinkaaren aikaisista kokonaispäästöistä.

Yksi huomionarvoinen, mutta usein taka-alalle jäävä autojen omistamiseen liittyvä haittatekijä on autojen vaikutus yleiseen viihtyvyyteemme kaupunkiympäristössämme. Suurten kaupunkien asukasluvut kasvavat ympäri maailman, eikä kaupunkialueille yksinkertaisesti mahdu enää paljoa lisää autoja. Lisäksi uusien talojen rakentamiseen liittyy usein lakisääteisiä parkkipaikkakiintiöitä, jotka aiheuttavat tuskaa ja kohonneita kustannuksia rakennuttajille, ja nostavat viime kädessä asuntojen hintoja.

“Euroopan Parlamentin julkaiseman arvion mukaan uusiutuvilla energianmuodoilla kulkevan auton hiilidioksidipäästöt aiheutuvat lähes kokonaan tuotanto- ja loppusijoitusvaiheesta.”

Uskomme vankasti, että parkkipaikoille löytyisi varmasti parempaakin käyttöä kuin autojen seisottaminen. Esimerkiksi parkkipaikan hyödyntäminen ravintolan terassina on varsin miellyttävä ja kaupunkiympäristöä elävöittävä vaihtoehto (varsinkin kesähelteillä). Tai haluaisitko parkkiruudun sijasta mieluummin esimerkiksi lasten leikkipaikan tai urheilualueen kerrostalosi pihalle? Me ainakin haluaisimme!

Yksityisautojen jakamisen tulee olla vaivatonta ja paikasta riippumatonta

GoMoren omista työntekijöistä koostuva tuotekehitystiimimme on rakentanut alustaamme jo vuosia, ja tavoitteenamme onkin olla maailman helppokäyttöisin jakamistalouden alusta. GoMorea voit käyttää kaikilla laitteillasi, olitpa sitten kotona, töissä tai liikkeellä, ja käyttökokemus on aina yhtä mutkaton.

Kehitystyömme jatkuu kuitenkin koko ajan yhteisömme kasvaessa, ja kun opimme lisää uusien jäsentemme mieltymyksistä sekä käyttötottumuksista. Ole siis rohkeasti yhteydessä, jos haluat antaa palautetta tai kehitysehdotuksia alustaamme ja sovelluksiimme liittyen!

Turvallista jakamista ja autonvuokrausta

Auto on usein yksi arvokkaimmista asioista, joita ihmiset omistavat – niin rahassa kuin tunnearvollakin mitattuna. Me GoMorella tiedostamme tämän, ja olemmekin pyrkineet monin keinoin varmistamaan, että autonomistajat voivat turvallisin mielin laittaa autojaan vuokralle alustallamme.

Yhdessä vakuutuskumppanimme kanssa tarjoamme jokaisen vuokrauksen ajaksi vuokrahintaan sisältyvän kattavan kaskovakuutuksen autoille, jotta sekä vuokraajat että autonomistajat voivat nukkua yönsä rauhassa.

Käytämme lisäksi jokaisen uuden vuokraajan tunnistautumiseen vahvaa sähköistä tunnistautumismenetelmää, ja ohjeistamme aktiivisesti jäseniämme noudattamaan sääntöjämme. Lopulta autoja yhdessä jakavat jäsenet antavat suosituksia toisilleen, joka parantaa ennestään yhteisömme välistä keskinäistä luottamusta ja antaa puitteet positiivisille jakokokemuksille.

Lisäksi avulias asiakaspalvelutiimimme on aina valmiina vastaamaan jäseniemme kysymyksiin ja auttaa mikäli ongelmia ilmenee. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löytyvät täältä.

Turvallisuusasioista voit lukea aiheeseen syvällisemmin pureutuvan toisen blogikirjoituksemme täältä. 

Jakamisen iloa

Kaiken muun hyvän lisäksi jakaminen aiheuttaa ihmisissä positiivisia tuntemuksia, ja saatat hyvinkin tutustua vaikkapa autoa tarvitsevaan naapuriisi hieman paremmin. Liittyessäsi GoMoreen liitytkin samanhenkiseen yhteisöön, jossa on jo noin 2,5 miljoonaa autojaan jakavaa jäsentä ympäri Eurooppaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!