GoMoreen uusia ominaisuuksia

Boris Perkiö
Boris Perkiö · 16. kesäkuu 2021

Rakkaat jäsenemme ovat kuluneen puolen vuoden aikana antaneet meille huikean määrän palautetta ja kehitysehdotuksia. Suurin osa näistä on koskenut GoMoren web- ja sovellusalustojen eri toimintoja, ja olemmekin hyvin kiitollisia yhteisömme esiin tuomista ajatuksista palvelumme kehittämiseksi. 

Liity mukaan

Laita autosi vuokralle

Seuraavassa kerromme muutamista uusista ominaisuuksista, joiden toivomme tekevän GoMoresta entistäkin paremman ja helppokäyttöisemmän paikan jakaa autoja!

Vuokrauksen jatkaminen kesken vuokra-ajan

Kun lanseerasimme GoMoren Suomessa marraskuussa 2020, jouduimme tylsistä vakuutusteknisistä syistä johtuen jättämään vuokra-ajan jatkamistoiminnon julkaisematta. 

Keskeisen ominaisuuden puuttuminen tuotti tekniseen puoleen liittyvistä palautteista suurimman ryöpyn kehitysehdotuksia, ja olemmekin lanseerauksesta asti tehneet jatkuvasti töitä sen eteen että saisimme vuokra-ajan pidennykset toimimaan mahdollisimman käyttäjäystävällisesti. 

Nyt odotus on vihdoin päättynyt, ja vuokra-ajan jatkoa voi pyytää helposti auton omistajalta suoraan varauksen tiedoista “Pidennä vuokrausta” painiketta klikkaamalla. 

Lue lisää vuokrausten pidentämisistä täältä!

Käyttäjäprofiilin CO2-säästömittari

Yksityisautojen jakaminen säästää tutkitusti autojen tuotannosta ja autojen suuresta määrästä aiheutuvia, planeetallemme haitallisia kasvihuonekaasupäästöjä. Siksi halusimmekin kertoa jäsenillemme kuinka paljon heidän aktiivisuutensa GoMoressa säästää CO2-päästöissä. 

Nyt jokainen GoMore-jäsen näkee omassa profiilissaan mittarin, joka kertoo kuinka paljon hänen toimintansa GoMoressa on säästänyt hiilidioksidipäästöissä. Lisäksi profiilista näkyy jäsenen CO2-säästömäärän sijoittuminen suhteessa muihin GoMoren jäseniin (esim.”Mahtavaa! Olet parhaan 25%:n joukossa kaikista CO2-päästöjä säästävistä jäsenistämme GoMoressa”). 

Kehitimme tähän tutkimustietoon perustuvan laskentamallin, jota on avattu tarkemmin täällä.

Teslojen avaimeton vuokraus

GoMore Keyless – eli yksityisauton avaimeton vuokraaminen – on ollut palvelun lanseeraamisesta lähtien huippusuosittua niin vuokraaja- kuin omistajajäsentemmekin keskuudessa.

Keyless-autojen kysynnästä kertoo muun muassa se, että tällä hetkellä kaduilla olevaa 14 Keyless-autoa vuokrataan keskimäärin 5 kertaa enemmän kuin tavallisia autoja. Näin Keyless-auton omistajat (tai liisaajat) auttavat jatkuvasti useita lähialueidensa asukkaita saamaan auton käyttöön tarvittaessa. 

Vaikka Keyless-laite on helppo asentaa lähes mihin tahansa autoon, on moni onnellinen Teslan omistaja tiedustellut meiltä jo mahdollisuutta toteuttaa Keyless-vuokrauksia ilman fyysisen laitteen asentamisen tarvetta. 

Kiitos huikean kehittäjätiimimme, nyt tämäkin on mahdollista, ja GoMore-sovelluksella voidaan nyt suorittaa Teslojen avaimettomat vuokraukset – vuokrasopimusten täytöt ja auton kattavat dokumentoinnit mukaan lukien – alusta loppuun ilman omistajan fyysistä länsäoloa. 

Tietojemme mukaan myös useissa muissa uusissa automalleissa alkaa olla sisäänrakennettuja mahdollisuuksia auton avaimettomaan käyttöön ilman lisälaitteiden asennuksia, joten pysykäähän kuulolla – tämän aiheen tiimoilta on varmasti luvassa piakkoin lisää uutta kerrottavaa!

Jos kiinnostuit avaimettomasta vuokrauksesta, voit täyttää tämän lomakkeen, niin olemme sinuun pian yhteydessä! 

Chatin uudistaminen 

Huomasimme keväällä, että monien jäsentemme oli vaikeaa löytää chat-viestiketjuista vuokrausten oleellisia tietoja. Lisäksi ihmiset arvuuttelivat, onkohan toinen osapuoli varmasti nähnyt lähetetyn viestin. 

Saamamme palautteen pohjalta uudistimmekin chatin vuokravarauskuvakkeen siten, että tästä käy yhdellä vilkaisulla ilmi joko omistajan ansiot tai vuokrauksen hinta (riippuen siitä kumpi vuokrauksen osapuoli on kyseessä) ja vuokra-aika. Lisäksi vuokrausten yksityiskohtia pääsee tutkimaan tarvittaessa suoraan kuvakkeen alta klikkaamalla, ja lähetetyn viestin alla lukee onko toinen osapuoli nähnyt viestin. 

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä uutuutena: GoMore chatissa voi nyt lähettää myös kuvia! Kuvien lähettäminen mahdollistaa luottamusta rakentavan auton lisädokumentoinnin vuokrauksen aikana, tarkentavien kysymysten lähettämisen omistajalle kuvien kera – tai vaikkapa vain hienon maiseman jakamisen toiselle fiilistelytarkoituksessa! 

Lisää uutuustoimintoja ja parannuksia luvassa

Uudistamme parhaillaan myös autohakuamme, jotta jäsentemme olisi entistäkin helpompi löytää sopivia autoja lähialueiltaan. Autohakusivun uudistukset mahdollistavat muun muassa karttanäkymän käyttämisen mobiiliselaimessa, jonka lisäksi autoa etsivä jäsenemme voi helposti luokitella hakutulokset alkamaan esimerkiksi omaa sijaintia lähimpänä olevista autoista. 

Uutta autohakuamme pääset testaamaan piakkoin täällä. 

Jos taas olet kiinnostunut aloittamaan autojen jakamisen GoMoressa, voit luoda autoilmoituksen täällä ja aloittaa ansaitsemaan autollasi vaikka heti! 

Suuret kiitokset vielä kerran kaikille palautetta ja kehitysehdotuksia tähän mennessä antaneille jäsenillemme! Laitattehan myös jatkossa kehitysehdotuksianne tulemaan osoitteeseen support@gomore.fi 

Aurinkoista kesää kaikille koko GoMore-tiimin puolesta!