GoMore+ on uusi tapa säästää autoilun kuluissa!

Boris Perkiö
Boris Perkiö · 11. syyskuu 2023

Lanseerasimme tänään uuden palvelun nimeltä GoMore+. Tämä meinaa hyviä uutisia kaikille niille, jotka haluavat säästää autoilun kuluissa ja tarvitsevat autoa useammin kuin kerran parissa kuukaudessa: GoMore-autojen vuokrailusta tuli nimittäin juuri edullisempaa kuin auton omistamisesta!

Tässä kirjoituksessa kerromme mikä GoMore+ on, miksi olemme sen kehittäneet ja kuinka Plus-jäsenemme voivat nyt autoilla edullisemmin kuin koskaan ennen.

Faktat ensin: GoMore+ on uusi kuukausimaksullinen palvelu, jota olemme kehittäneet pitkään ja hartaasti. Siksi olemmekin innosta soikeina, kun pääsemme vihdoin kertomaan tästä myös jäsenyhteisöllemme.

Lyhykäisyydessään kyse on siis tästä:

Miksi kehitimme GoMore+:n?

Haluamme tehdä autojen yhteiskäytöstä GoMoressa selvästi edullisemman vaihtoehdon autojen omistamiselle, sillä kaupungit täyttyvät autoista ja olemassa olevat autot seisovat pysäköityinä yli 90 % kaikesta ajasta.

Tähän asti yhteiskäyttöautoilun suursuosion esteenä on kuitenkin ollut  – yllätys yllätys – raha: Suomen liikenneviranomaisten teettämän tutkimuksen ja GoMoren omien jäsenkyselyjen tulosten pohjalta on selvää, että yhteiskäyttöautoilun tulee olla oman auton omistamista edullisempaa, ennen kuin yhteiskäyttöautoilusta voi tulla todellinen vaihtoehto omistamiselle.

Nyt näyttää kuitenkin viimein siltä, että GoMore+:n avulla rationaalisesti autoilun kustannuksiaan ajattelevalle normi-kaupunkilaiselle ei omistaminen enää todellakaan tule edullisemmaksi kuin GoMore+-autojen vuokrailu vaihteleviin tarpeisiin.

Blogin lopuksi perustelemme tätä argumenttia vielä hieman lisää, joten pysy mukana!

Mitä GoMore+ tarkoittaa?

Ilmaisversiomme ohella GoMoren vuokralaisjäsenille on tästä lähtien tarjolla kaksi kuukausimaksullista palvelua, jotka oikeuttavat kiinteisiin alennuksiin GoMore-vuokrausten hinnoista. Hinnoittelimme palvelut siten, että useimmiten GoMore+ jäsenet säästävät kuukausimaksunsa hinnan takaisin jo yhdellä vuokrauksella kuukaudessa.

GoMore+ vaihtoehdot ovat:

  • GoMore+10 on tarkoitettu heille, jotka tarvitsevat autoa 1-2 päivää kuukaudessa. Tilaus maksaa 5 € kuukaudessa, ja tällä saa 10% alennuksen kaikista vuokrauksista. Tilaus maksaa itsensä takaisin 1-2 vuokrapäivän jälkeen per kuukausi, valitsemastasi autosta ja vuokrauksen pituudesta riippuen.
  • GoMore+ 20 taas on heille, joilla on tarvetta autolle 2 päivää kuukaudessa tai useammin. Tilaus maksaa 15 €  kuukaudessa, ja tämä oikeuttaa 20% alennukseen jokaisesta vuokrauksesta. Kuukausitasolla tilaus maksaa siis itsensä useimmiten takaisin viimeistään kahden vuokrapäivän jälkeen!

Säilyykö vanha GoMore, eli jo valmiiksi Suomen edullisimmat yhteiskäyttöautot tarjoava alustamme ilmaisversio?

Kyllä säilyy, eikä GoMore+ lanseeraus vaikuta millään tavoin jo valmiiksi mataliin hintoihin alustallamme. Jos siis tarvitset autoa harvemmin kuin yhden päivän kuukaudessa, kannattaa sinun todennäköisesti edelleen jatkaa ilmaisversiomme käyttöä – ellet sitten halua hyötyä kovista alennusprosenteista esim. pidemmän kesäreissusi aikana!

Olisiko autojen vuokraaminen GoMore+ jäsenenä nyt siis edullisempaa kuin auton omistaminen?

Suurelle osalle suomalaisista olisi. Tutkiskellaan tätä hieman tarkemmin:

  • Tilastokeskuksen asiantuntijan mukaan ”varovaisestikin arvioituna” autot seisovat Suomessa käyttämättöminä yli 90 % kaikesta ajasta. Keskimäärin suomalainen ei siis käytä autoaan kuin muutaman tunnin päivässä.
  • Autoliiton toteuttaman ja YLE:n koostaman ”Kuinka paljon autoilu maksaa” selvityksen mukaan suomalainen maksaa alle 20 000 € arvoisesta perus-bensiiniautostaan noin 10 € joka päivä ennen polttoainekuluja, tai ~300 € / kk.
  • Saman selvityksen mukaan 20 000 €-30 000 € hintaluokan auto maksaa omistajalleen 13 € per päivä, tai ~400 € / kk.
  • 40 000 €-50 000 € hintaluokassa olevien autojen päiväkustannus on noin 17 €, eli 510 € / kk.

Huom! Selvitys on vuodelta 2018, joten nykykoroilla sekä yleinen hintatason nousu huomioon ottaen edellä mainitut luvut ovat hieman alakanttiin. Mutta mennään näillä, kun uudempia kattavia selvityksiä autoilun kustannuksista Suomessa ei valitettavasti ole saatavilla.     

Näihin selvityksiin perustuen GoMore+20 paketilla saisi siis omistamisen hinnalla, eli kympillä per päivä, samasta <20 000 € hintaluokasta esim. tämän VW Polon kymmeneksi erilliseksi vuorokauden pituiseksi vuokraukseksi kuukaudessa (eli ~30% kaikesta ajasta), tai tämän Toyota Aygon lähes kahdeksi viikoksi putkeen (~46% kaikesta ajasta). Polon saisi käyttöön myös vaikkapa 16 eri päivänä kuussa aina 4 tunniksi kerrallaan.

Jos taas mieli tekisi ajella keskihintaisella uudehkolla 20 000 €-30 000 € arvoisella autolla, joka siis maksaa omistajalleen noin 13 € per päivä, voisi GoMore+20 jäsen käyttää saman rahan ajellakseen esim. tällä Hyundai Ioniq hybridillä 12 erillisenä vuorokautena kuukaudessa – ja rahaa jäisi vielä hieman ylikin. Vaihtoehtoisesti esim. tämän vm. 2022 Kia Rion saisi yhteen putkeen käyttöön 14 vuorokaudeksi.

Arvokkaamman 40 000 €-50 000 € hintaluokan autoissa fiksu valitsee alleen tietenkin uudenkarhean ja hyvin varustellun sähköauton. Tässä segmentissä alle voisi sopia esim. tämä vm. 2023 Skoda Enyaq, jolla autoilisi omistamisen kustannuksen hinnalla GoMore+20 paketilla vaikkapa 8 erillistä vuorokauden mittaista vuokrausta kuukaudessa, tai vaihtoehtoisesti neljä perjantaista sunnuntaihin ulottuvaa mökkiviikonloppua!

Näiden GoMore Keyless-autojen nouto ja palautus onnistuu muuten helposti GoMore-sovelluksella – eikä mukana tule omistamisen huolia tai murheita.

Kuinka GoMore+ jäseneksi pääsee?

Mukaan pääsee helposti GoMore+ sivuiltamme klikkaamalla tätä linkkiä.

Ja jos haluat jutella aiheesta lisää, tai sinulla heräsi kysymyksiä koskien GoMore+ palveluamme, niin meidät tavoittaa puhelimitse numerosta +358 9 42450192 ja sähköpostitse support@gomore.fi

Kuulemme muuten tosi mielellämme palautetta GoMore+ paketteja koskien, joten olkaahan yhteydessä matalalla kynnyksellä. Näin kehitämme yhdessä yhteiskäyttöautoilusta oikeasti varteenotettavan vaihtoehdon autojen turhalle omistamiselle!

Syysterkuin,

Boris ja koko GoMoren Suomitiimi