GoMore Guide: Tutustu paikalliseen elämään Mallorcalla

Krista Pakalén
Krista Pakalén · 19. heinäkuu 2023

Haaveiletko lomasta Mallorcalla? Tämä kaunis saari Välimerellä on erittäin suosittu matkakohde, jonka turkoosit vedet ja pehmeät hiekkarannat kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan auringosta. Mutta Mallorca ei ole vain tätä. Jos haluat todella kokea Mallorcan paikallista elämää, paras vaihtoehto on vuokrata auto, jolla voit liikkua vapaasti ja päästä nauttimaan saaren todella uskomattomista paikoista. Löydä tämän Guiden avulla Mallorcan kätketyt aarteet!

GoMore löytyy Espanjasta nimellä Amovens ja meidän espanjalaiset kollegat ovat koonneet teille mielettömän listan paikkoja, jotka avaavat Mallorcan paikallisen silmin!

Jos suunnittelet lomaa Mallorcalle, et voi jättää väliin mahdollisuutta tutustua saaren upeimpiin luonnonhelmiin: Cala San Vicente, Cala Barques, Playa Formentor sekä Pollença.

Cala San Vicente

Pieni paratiisi sijaitsee saaren pohjoisrannikolla. Ympäröivät kalliot luovat upean maiseman. Jos nautit sukeltamisesta, älä unohda tutkia värikkäitä koralliriuttoja sekä rikasta merielämää, joka piilee pinnan alla.

Cala Barques

Pieni piilotettu poukama Mallorcan länsirannikolla, jossa tunnet olevasi yksityisessä paratiisissa. Täällä voit nauttia päivän ihanasta tunnelmasta ilman suurten rantojen ruuhkia. Parasta on herätä aikaisin ja pulahtaa poukaman suojassa oleviin vesiin. Täydellinen tapa aloittaa päivä!

Playa Formentor

Tässä yksi Mallorcan ikonisimmista rannoista. Se sijaitsee saaren pohjoisosassa Formentorin niemimaalla ja tarjoaa upeita näkymiä ja vaikuttavan ympäristön. Voit myös tutustua läheisiin polkuihin ja nauttia panoraamanäkymistä Formentorin näköalapaikalta.

Faro de Formentor

Mallorca ei ole pelkkiä rantoja ja merta. Jos etsit aktiviteettia lomallesi Mallorcalla, löytyy runsaasti pyöräilyreittejä, jotka antavat sinulle aivan erilaisen näkökulman saareen. Yksi kauneimmista reiteistä pitää sisällään kiipeämisen Formentorin niemelle ja käynnin sen kuuluisalla majakalla, jossa voit nauttia virvokkeita kahvilassa samalla kun ihailet kauniita näkymiä merelle ja vuorille.

Viehättävät kylät – Pollença

Yksi Sierra de Tramuntanan kohokohdista ovat alueen viehättävät vuoristokylät. Valldemossa ja Deià ovat vain muutamia esimerkkejä. Mutta jos etsit jotain rauhallista, viehättävää ja aitoa, et voi jättää väliin Pollençaa. Kapeilla kujilla käveleminen vie sinut toiseen aikaan ja antaa sinulle mahdollisuuden löytää Mallorcan todellinen luonne.

Nouseminen Calvary-kirkolle

Jos haluat täysin nauttia Pollençasta, ole valmis kiipeämään portaita Calvary-kirkolle. Näkymät ovat ehdottomasti vaivan arvoiset, ja palkintona voit nauttia jotain virkistävää aivan vieressä sekä käydä näköalapaikalla. Muista vain aurinkovoide ja vesipullo.

Nauti rantakadusta ja veneistä

Jos haluat piristää päivääsi, nauti jäätelöstä ja kävele Pollençan venesatamassa. Kauppoja, ravintoloita, cocktaileja meren äärellä tai jopa livemusiikin kuuntelua rantakadulla.

Kaipaatko jotain perinteisempää? Vieraile Palman vanhassa kaupungissa.

Kaupungilla on rikas historia, jossa on foinikialaista, roomalaista, arabialaista ja espanjalaista vaikutusta. Tämä on jättänyt jälkensä kaupungin arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.

Kun astut vanhaan kaupunkiin, tuntuu kuin kävelisit kapeiden kivisten katujen sokkelossa. Rakennusten julkisivut ovat täynnä historiaa ja arkkitehtuurisia yksityiskohtia, jotka kertovat menneisyyden tarinoita. Gotiikan kirkkoja ja renessanssipalatseja – jokainen vanhan kaupungin nurkkaus on itsessään taideteos.

Palman tuomiokirkko, jota kansan keskuudessa kutsutaan La Seuksi, on vaikuttava esimerkki uskonnollisesta arkkitehtuurista, sillä sen mahtipontinen julkisivu ja sisätilat ovat täynnä yksityiskohtia ja taideteoksia.

Toivottavasti tämä opas oli hyödyllinen Mallorcan lomasi suunnittelussa! Muista, että voit vuokrata auton Amovensilta ja liikkua täysin vapaasti lomallasi.

Amovens toimii koko Espanjassa eli lähditpä Mallorcaan tai muualle, löydät paikallisten jakamia autoja joka kolkasta!

GoMore toivottaa ihanaa lomaa Espanjassa!