GoMore Guide: Tutustu paikalliseen elämään Barcelonassa

Krista Pakalén
Krista Pakalén · 26. heinäkuu 2023

Suunnitteletko lomaasi Barcelonaan? Katalonian pääkaupungilla on paljon tarjottavaa, mutta jos haluat tutustua Barcelonaan kuin paikallinen, paras vaihtoehto on vuokrata auto, jotta pääset kiertämään ja tutustumaan näihin uskomattomiin paikkoihin! GoMore löytyy Espanjasta nimellä Amovens ja meidän espanjalaiset kollegat ovat koonneet teille mielettömän listan paikkoja, jotka avaavat Barcelonan paikallisen silmin!

Tutustu kaikkeen, mitä Barcelona tarjoaa

Barcelona tunnetaan arkkitehtuuristaan, kansainvälisestä tunnelmastaan, hyvästä säästä ja tietysti meren läheisyydestä. Mutta jos etsit jotain erilaista tekemistä lomallesi Barcelonassa, olemme listanneet alas vinkkejä, joiden avulla voit tutustua myös kaupungin ulkopuolelle. Voit esimerkiksi käydä tutkimassa Montserratin vuoristoa, vierailla Cala Moriscassa, Sitgesissä tai jopa oppia surffaamaan Vilanova i La Geltrún lähellä.

Kyllästynyt makoiluun rannalla? Lähde vaellukselle Montserratiin.

Barcelonan maakunnassa sijaitseva Montserrat on vaikuttava vuoristomuodostelma. Tämä vaellusharrastajien paratiisi tarjoaa henkeäsalpaavan luonnonmaiseman. Sen huipulla sijaitsee Montserratin luostari; henkisyyden paikka, joka houkuttelee tuhansia ihmisiä visiitille joka vuosi. Montserratin upea luonnonympäristön, historian ja kulttuurin yhdistelmä tekee siitä ainutlaatuisen kohteen Barcelonan lähellä. 

Kuvan kaunis kylä Katalonian rannikolla: Sitges.

Sen rannat ja kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat auringonottajia ja rannan ystäviä ympäri vuoden. Lisäksi Sitgesissä on viehättävä historiallinen keskusta, jossa pääset näkemään kauniita mukulakivikatuja ja valkoisia välimerellisiä taloja. Ja tiesitkö, että täältä löytyy myös merenneito, aivan kuten Kööpenhaminasta? Tämä kaupunki tunnetaan myös yöelämästään, kulttuurifestivaaleistaan ja taiteestaan.

Cala Morisca: herkullista ruokaa ja upeat näkymät

Cala Morisca on piilotettu paratiisi lähellä Sitgesin rannikkoa, tämä on must-have vierailu Barcelonan lomallasi! Ravintola sijaitsee idyllisessä ympäristössä; turkoosia vettä ja pikkukiviranta, jota ympäröivät kiviset kalliot. Cala Morisca -ravintola yhdistää täydellisesti välimerellisen keittiön ja upeat näkymät. Ruokailijat voivat nauttia herkullisia paikallisia ruokia, kuten tuoretta kalaa ja äyriäisiä, samalla ihaillen panoraamanäkymiä merelle. 

Opi surffaamaan Barcelonan lomallasi

“Wave Addict” on surffikeskus Sitgesin naapurikaupungissa Vilanova i la Geltrússa, vain 40 minuutin päässä Barcelonan kaupungista. Tämä sijainti on ihanteellinen surffikoululle, sillä sen laajat hiekkarannat ovat täydellisiä surffaamisen oppimiseen. Koulussa voi aloittaa ihan tyhjästä tai mennä vaikka parantamaan tekniikkaasi, olitpa sitten aikuinen tai lapsi.

Jotain vähän perinteisempää, mutta ainutlaatuista.

Barcelonan keskusta, goottilainen kortteli ja sen kadut ovat jotain, jota et voi missata, olitpa sitten lomalla Barcelonassa tai paikallinen. Tutustu Boquería Marketiin ja sen kauppojen tarjontaan tai eksy goottilaisen korttelin kauppoihin tekemään löytöjä.

Hämmästy 100% vegaanisesta pikaruoasta.

Ei ole parempaa paikkaa nauttia herkullisista vegaanisista pikaruokaherkuista kuin “Vegan Junk Food”. He ovat mullistaneet pikaruoan konseptin tarjoamalla laajan valikoiman uskomattoman maukkaita vegaanivaihtoehtoja; vegaanisia hampurilaisia, hot dogeja, rapeita perunoita ja vegaanisia jäätelöpirtelöitä. Vegaaniruoan ystävät (ja ei-vegaanit) voivat hemmotella itseään luovilla ja herkullisilla ruokalajeilla.

Nauti Tididabosta auringonlaskun aikaan

Tididabo Park, joka sijaitsee samannimisellä vuorella Barcelonassa, on todellinen aarreaitta hauskanpitoa ja viihdettä varten. Erinomaisilla näkymillä varustettu puisto tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen kaikenikäisille vierailijoille. Voit nauttia jännittävästä tekemisestä, kuten vuoristoradoista, live-esityksistä ja leikkipuistoista. Voit myös vierailla huipulla sijaitsevassa ikonisessa Pyhän Sydämen temppelissä. Tididabo Park on täydellinen paikka viettää unohtumaton päivä upealla näköalalla Barcelonaan. 

Toivomme, että tästä GoMore Guidesta on apua Barcelonan lomallesi! Muistathan, että voit vuokrata auton Amovensilta liikkuaksesi täysin vapaasti lomasi aikana.

Amovens toimii koko Espanjassa, eli lähditpä Barcelonaan tai muualle, löydät paikallisten jakamia autoja joka kolkasta!

GoMore toivottaa ihanaa lomaa Espanjassa!