GoMore Guide 2023 on vihdoin täällä!

Boris Perkiö
Boris Perkiö · 27. kesäkuu 2023

Tervetuloa GoMore oppaan kyytiin! Opas on täydellinen matkakumppani, kun suunnittelet päiväretkiä, seikkailuja ja kokemuksia ympäri Suomea. Kyseessä on vielä työn alla oleva opas, joka päivittyy jatkuvasti uusilla ja jännittävillä kokemuksilla. Jos etsit inspiraatiota kesän aktiviteetteihin, olet tullut oikeaan paikkaan. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua löytämään paikkoja, joista et ole vielä kuullutkaan, ja inspiroi sinua heittäytymään uusiin seikkailuihin!

Tiedätkö tarinan Michelin-oppaasta? Opas tehtiin aikoinaan autonrenkaiden kuluttamiseksi ja ihmisten houkuttelemiseksi maaseudulle. No, me olemme ottaneet siitä oppia ja kehittäneet oman version.

GoMore-opas auttaa sinua löytämään elämyksiä ympäri Suomea. Kohteissa voit piipahtaa päiväretkellä tai viihtyä pidemmän aikaa. Jos olet suunnittelemassa roadtrippiä tai etsit perheelle tekemistä kesälomaksi, tästä oppaasta löydät varmasti hyviä vinkkejä siitä, minne kannattaa suunnata. Hyödynnä opasta, vuokraa auto paikalliselta ja lähde mukaan kesän seikkailuihin!

HUOM! Opasta päivitetään jatkuvasti, joten pysy kuulolla…

Merikeinun Alpakkatila

Sijainti: Mustikkatie 16, Husula, Hamina.

Helsingistä: 1h 40min
Tampereelta: 3h
Turusta: 3h

Oletko eläinrakas ihminen, joka haluaisi viettää kesäpäivänsä maalaismiljöössä sympaattisten alpakoiden ympäröimänä? Tai haluatko loikoilla riippumatossa äänimaljarentoutuksen kera? Näitä kumpaakin ja monia muita aktiviteetteja pääset tekemään Haminassa, Merikeinun alpakkatilalla. Anna alpakoiden hurmaavan pehmeän turkin ja suloisen hymyn viedä sydämesi mennessään ja koe unohtumattomia hetkiä alpakkaystävien seurassa!

TeaHouse of Wehmais

Sijainti: Pieksämäentie 234, 51900 Juva.

Helsingistä: 3h
Tampereelta: 3h 30min
Turusta: 4h

Kaikki teen ystävät nyt kuulolle! Täällä teelehdet kertovat tarinoita ja makumaailma herää eloon. Suuntaa siis kohti “TeaHouse of Wehmais” Juvalle. Wehmaisten Teesalongissa voit shoppailla ihania teekuppeja, uppoutua uusin makuihin tai nauttia afternoon teestä kauniilla piha-alueella luonnonkukkien helmassa!

Parikkalan patsaspuisto

Helsingistä: 3h 30 min
Tampereelta: 4h
Turusta: 5h

GoMore Guiden ehkä ihmeellisin kohde löytyy Parikkalasta. Parikkalan patsaspuisto, josta löydät yli 500 erilaista patsasta. Koe ITE-taiteilija Veijo Rönkkösen yli 50 vuoden taidenäyttely itse puiston läpi kävellen. Täällä Rönkkösen käsityötaidot ja hullunkurisuus yhdistyvät yhdeksi iloiseksi sekamelskaksi!

Kierrellessäsi puistossa saatat huomata itsesi nauramassa ääneen tai ottamassa hauskasti poseerauskuvia veistosten kanssa. Se on täysin normaalia täällä! Parikkalan Patsaspuisto on paikka, missä taide ei ole liian vakavaa, vaan se haluaa saada sinut hymyilemään ja nauttimaan hetkestä.

Tytyrin elämyskaivos

Sijainti: Kuilukatu 42, Lohja

Helsingistä: 45min
Tampereelta: 2h
Turusta: 1h

Tytyri Elämyskaivos on vanhassa kalkkikaivoksessa toimiva koko perheen mielenkiintoinen retki- ja tutkimuskohde.

Sen lisäksi että siellä yhä edelleen louhitaan kalkkikiveä, tarjoilee se myös vaihtuvia taidenäyttelyitä (vuoden 2023 Tytyri taiteilija on Eeva Muttonen), kaivostoiminnasta kertovan historiallisen näyttelyn. Asuupa siellä hyväntahtoinen ja vähän hassu Rönni peikkokin! Rönnin kotiin, taiteeseen ja historialliseen näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti tai sitten opastetulla kierroksella joita kesäaikana on useita päivän aikana. Opastetun kierroksen voi myös tilata omalle porukalle. Jo viiden henkilön ryhmä saa -10 % ryhmäalennuksen.

Lisätietoja ja varaukset tourist@lohja.fi, puh. 044 369 1309. Tervetuloa syvälle maan syliin! 

Hobitti-kahvila

Sijainti: Särkilahdentie 2318

58690 Ala-Särkilahti

Helsingistä: 3h 30min

Tampereelta: 4h 30min

Turusta: 5h

Vielä viimeisenä opas vie sinut kohti ihanan iloista Karjalaa, tarkemmin ottaen Särkisalmelle. Täällä nimittäin sijaitsee hyvin erikoinen teemakahvila, jonka sisällä astut suoraan Keski-Maan lumoavaan tunnelmaan. Kuvittele itsesi istumaan mukavasti lepotuoliin, ympärilläsi rehevät viherkasvit ja kynttilänvalo, kun nautit herkullisesta kahvista tai teestä. Tuoksuva pulla ja lämmin piirakka houkuttelee sinut mukaan seikkailuun. Ihanan ystävällinen ja iloinen henkilökunta kruunaa kokemuksesi Hobitti-kahvilassa!

Tiedätkö paikan, joka ehdottomasti pitäisi olla listalla? Lähetä viesti GoMoren markkinoinnista vastaavalle Kristalle osoitteeseen krista@gomore.com.

Jaa kokemuksesi Instagramissa ja merkitse meidät @gomore.fi !