Kuukauden jäsen: GoMore-auto arjen apurina

Krista Pakalén
Krista Pakalén · 26. syyskuu 2022

Pohjois-Helsingissä asuva nelihenkinen perhe on tehnyt jo kauan sitten monista autopaikkaan mahdollisuuden saaneista naapureista poikkeavan päätöksen olla hankkimatta omaa autoa. Perheenisä Tuomo vuokraa GoMorelta autoja muutaman kerran kuukaudessa tarpeen mukaan muun muassa kauppareissuja tai koko perheen retkiä varten.

Katso kaikki vuokra-autot

Elokuun kuukauden jäseneksi on valittu kesän aikana aktiivisesti GoMoren kautta autoja vuokraillut Tuomo. Viittä eri autoa kesän aikana hyödyntänyt Tuomo on ollut tyytyväinen palveluun, ja satunnainen autonvuokraus on helpottanut autottoman perheen arkea.

“Aiemmin olemme välttäneet autonvuokrausta, sillä perinteisten autonvuokrauspalveluiden vuokrahinnat ovat sen verran kalliita.” Tuomo kertoo.

Sujuvat joukkoliikenneyhteydet, kuten kävelymatkan päässä sijaitseva rautatieasema, vaikuttivat kodin valintaan. Hyvien julkisten kulkuyhteyksien ansiosta reilun sadan euron päivähinnoilla vuokrattavat, pitkän matkan päässä sijaitsevat autot eivät ole vakuuttaneet Tuomoa; “Yleensä perinteisissä autonvuokrausfirmoissa auto pitää noutaa joko keskustasta, lentokentältä tai jostain kauempaa teollisuusalueelta. Meidän tapauksessa se tarkoittaa helposti ainakin puolen tunnin reissua suuntaansa.”

GoMoren Tuomo löysi keväällä hakiessaan tietoa mahdollisuuksista erilaiseen autonvuokraukseen. Palvelu houkutteli käyttäjäkseen järkevän hintatason, laajan valikoiman ja autojen nopean vuokrattavuuden vuoksi. Myös sovelluksen helppo käytettävyys sekä mahdollisuus suodattaa autoja muun muassa auton noutopaikan etäisyyden ja autotyypin mukaan on helpottanut omaan käyttöön soveltuvan auton löytämistä.

Kesällä Tuomo pääsi perheineen laittamaan GoMoren käytännön testiin vuokraamalla autoja varsinkin elokuun aikana lyhyempiä reissuja varten. Tuomon perheen tarpeisiin löytyi helposti sopivia autoja GoMoresta.

Ensimmäisellä vuokrakerralla heinäkuussa tarpeeseen sopi parhaiten isolla tavaratilalla varustettu auto, sillä kuljetettavaa tavaraa oli mukana. Jos tarkoituksena on vaikka vain piipahtaa Nuuksiossa tai muilla päiväretkillä, silloin auton edullisuus ja taloudellisuus ovat olleet Tuomon perheelle tärkeimpiä seikkoja. Alle 40 euron päivähinnalla vuokrattavia autoja löytyy GoMoresta runsaasti, joten valinnanvaikeus voi yllättää myös kireämmällä budjetilla vuokrattaessa.

Autoja on löytynyt Tuomon kodin läheltä alle viiden kilometrin säteeltä hyvä valikoima ja kriteereistä myös nopea ja helppo vuokrattavuus ovat toteutuneet GoMorella varsinkin pikavaraus ja Keyless -ominaisuuksien helpottamana. Keyless -ominaisuudella varustettua autoa Tuomo on vuokrannut jo muutaman kerran; “Ensimmäisellä kerralla vähän jännitti, miten se toimii, mutta kyllähän GoMoren sovellus siinä opasti tosi hyvin, mitä pitää seuraavaksi tehdä, ottaa valokuvat ja kuitata. Ei siinä ollut mitään vaikeuksia ja kätevästi toimi!”

Tuomon perheellä on suunnitelmissa vuokrata autoja GoMoren kautta jatkossakin päivä- tai viikonloppureissuja varten. Laajan valikoiman tuoma mahdollisuus myös kokeilla erilaisia autoja on ollut Tuomon mukaan kätevä; “Ei ole ihan valtavia ajomääriä kertynyt viime vuosien aikana. Siksi olen testaillut ensimmäistä kertaa myös hybridiautoja ja todennut, että automaattivaihteinen auto tuntuu paremmalta. Kaupunkialueella hybridi säästää polttoainetta, sillä pienillä nopeuksillahan se käyttää sähkömoottoria.”

GoMore on keskimäärin 30% halvempi kuin muut autonvuokrauspalvelut ja autonomistajien tarjoama laivasto laajenee päivä päivältä. Suomalaisen auto on käyttämättömänä keskimäärin 95% vuorokaudesta. Oman auton pihalla seisottaminen käy siis melko kalliiksi, joten julkisten kulkuvälineiden hyödyntäminen sekä satunnainen autonvuokraus on loistava vaihtoehto varsinkin kaupungeissa asuville suomalaisille.

Vuokraa auto naapuriltasi